Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Besplatni online trening o Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima

03.04.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

                Ministarstvu civilnih poslova Bosne i Hercegovine, dostavljeno je obavještenje Vijeća Evrope kojim informišu da je dostupna nova, poboljšana verzija online treninga na temu „Upoznavanje sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima“, te su pozivani stručnjaci, predstavnici javnog sektora, civilnog društva i studenata, da učestvuju.

                Imajući u vidu da je Vijeće Evrope zahvaljujući Evropskoj konvenciji za zaštitu ljudskih prava razvilo izuzetan sistem međunarodne zaštite ljudskih prava, s ciljem iskorištavanja svih potencijala koje Konvencija nudi, pozivaju pravnike, sudije, vladine stručnjake, predstavnike nevladinih organizacija i druge stručnjake, koji bi svojim svakodnevnim radom primjenjivali odredbe koje bi unaprijedile zaštitu ljudskih prava u najširem smislu.

                Prva verzija treninga je razvijena 2016. godine i do sada je obučeno oko 5.700 stručnjaka. Napominjemo da je trening na engleskom jeziku.

Više informacija o online treningu, uključujući i registraciju, možete dobiti putem linka: http://help.elearning.ext.coe.int/.